TRIVSAM TRÄDGÅRDSMILJÖ FÖR BRF

Projektbeskrivning

TRIVSAM TRÄDGÅRDSMILJÖ FÖR BRF

PROJEKT: 136

HUVUDMATERIAL: Betong, Betongbeläggning, Trädäck, Gräsmatta

PROJEKTÖVERSIKT: Från Övergiven till Sammanhållen Gemenskap – Projekt 136

En oas mitt i stadens brus

Beskrivning: Vi har äran att renovera och förvandla det stora området kring en bostadsrättsförening. Innergården var i behov av en total omvårdnad, och vi började med en ny grund. Varje lägenhetsägare på bottenplan fick möjlighet att anpassa sin privata uteplats genom att välja mellan träaltan eller betongsten, vilket skapade en individuell atmosfär.

Gemensam Njutning: Mitt i trädgården skapade vi en central plats för gemenskap med ett utekök i platsgjuten betong. Här finns en inbyggd grill, diskho och praktiska hyllor undertill. En plattsättning under en pergola skapade ytterligare en gemensam yta för trivsamma stunder.

Naturlig Lekplats: Vi bevarade större gräsytor för barnen att leka på och utforska. En köksträdgård med grönsaksodling och örtplanteringar tillhandahåller ett område för odling och gemenskaplig grönsaksproduktion.

Framsidans Förnyelse: På fastighetens framsida bytte vi ut den befintliga dräneringen och avloppssystemet. Nya plattsatta gångar och parkeringsområden skapades för bekvämlighet och visuell tilltalande. Stora planteringar av träd, buskar och perenner skapade en välkomnande inramning.

På Billdals Trädgårdsförening specialiserar vi oss på att skapa trädgårdar som bygger gemenskap och trivsel. Projekt 136 är ett utmärkt exempel på hur vi omvandlar utrymmen och skapar en sammanhållen atmosfär. Utforska vår portfölj för att se fler av våra inspirerande projekt.

Dela gärna